News
Hos Skanlog passer vi på hinanden
Marianne Svejstrup er i fuld gang med at pakke rom og cola i den store lagerhal på varehotellet i Ishøj. Hun er hurtigt og effektiv, men alligevel har hun altid overskud til at hjælpe nye ansatte. Som hun selv siger: ”Det falder mig helt naturligt at tage mig af nye ansatte”.

Netop derfor er det Marianne Svejstrup, der er blevet mentor. Hun er mentor for de mennesker, som kommunerne i Ishøj, Vallensbæk og Greve sender i praktik hos Skanlog i Ishøj. Som mentor skal Marianne Svejstrup tage godt imod de nye, vise dem til rette og hjælpe dem med at finde arbejdsopgaver som passer til dem.

Aftalen med de tre kommuner har eksisteret de sidste otte-ni år, og derfor har Skanlog i Ishøj nu fået status af virksomhedscenter for kommunerne.

De mennesker, der kommer til Skanlog via kommunerne, har forskellige baggrunde. Nogle har været ledige længe og skal hjælpes tilbage på arbejdsmarkedet, nogle har svært ved at være en del af arbejdsmarkedet, fordi de har helbredsproblemer, og så er der nogle, som måske ikke taler så godt dansk. Marianne Svejstrup hjælper dem alle med at falde godt til, når de kommer til Skanlog i praktik:

”Jeg fortæller dem lidt om hvor tingene er, og så kan de altid komme hen til mig. Hvis der eks. er nogen, der har lidt ondt i ryggen, når de står og pakker, og de siger, at nu har for ondt til at stå op, så finder jeg noget de kan lave, mens de sidder lidt ned. Vi har jo masser af forskellige opgaver, så det er aldrig noget problem at finde på noget, der passer til de forskellige, ”fortæller Marianne Svejstrup.

Skanlog støttede
Selv har Marianne Svejstrup været ansat i Skanlog siden 1997 eller 1998:
”Jeg kan faktisk ikke helt huske præcis, hvor længe jeg har været her,” fortæller den positive kvinde. For fire år siden stod Marianne Svejstrup selv i en svær situation. Hun blev, som så mange andre danskere, ramt af stress:

”Jeg blev sygemeldt og var derhjemme, og jeg havde det altså ikke ret godt. Heldigvis tog min mand, som også arbejder i Skanlog fat i vores HR-chef (Line Christiansen red.) og hun tog kontakt til mig. Vi fik lavet en plan, så jeg kunne komme i gang igen i mit tempo, siger Marianne Svejstrup, som allerede efter en måned på nedsat tid følte sig helt klar til at komme tilbage på fuld tid: ”Jeg havde Line, jeg kunne gå ind til, da jeg havde det svært, og nu har folk her så mig, de kan gå til, forklarer Marianne Svejstrup.
 
FAKTA:
Mentorordningen: Et praktikforløb kan vare op til 13 uger og det er muligt at forlænge. Forlængelser kommer på tale, når der er gensidig tilfredshed med forløbet. Fire medarbejdere er blevet ansat i Skanlog på almindelige vilkår efter at have været startet i først praktikforløb og efterfølgende løntilskud.