News

ÅRETS LÆRLINGPRIS VED DANSK INDUSTRI ER 11. JUNI 2013 GIVET TIL SKANLOGS LISA LYNGBY:

Fra kontanthjælp til guldpige med topkarakterer på få år

Hvis der for få år siden var nogen, der havde fortalt Lisa Lyngby fra Ishøj, at hun ville udvikle sig til en rigtig guldpige med topkarakterer på Handelsskolen, fast arbejde og udsigt til en flot karriere i en logistikvirksomhed, så havde hun rystet på hovedet.

Den udvikling, den unge kvinde har gennemgået de seneste år, ligner mest af alt et moderne eventyr. Tirsdag den 11. juni hædres hun med DI Hovedstadens årlige Lærlingepris, der uddeles på foreningens Erhvervstræf i Industriens Hus på Rådhuspladsen i København kl. 17.30.

Lisa Lyngby er et forbillede for andre unge. Hendes historie viser, at et ungt menneske kan nå langt med den rette hjælp og vejledning. Vi ser alt for mange unge, der bliver tabt i systemet og aldrig får en uddannelse. Men årets lærling har vist, at hun med gå-på-mod, vilje og ambitioner både kan og vil kæmpe for at få en god uddannelse og karriere, siger næstformand i DI Hovedstaden, direktør Lars Peter Olsen, MAN Diesel A/S.

Lisa Lyngby havde faktisk mistet modet. Hun droppede ud af 2. g og efter adskillige småjob, havnede hun på kontanthjælp. Men gennem Jobcenter Vallensbæks mentorordning fik hun kontakt til logistik- og lagerfirmaet Skanlog i Glostrup, og så gik det stærkt.

Et ophold i virksomhedspraktik blev til et løntilskudsjob og senere et fast arbejde på Skanlog. Men det var ikke nok for den ambitiøse Lisa Lyngby, der i januar sidste år startede på handelskostskolen Mommark, Business College Syd, på Als. Nu er hun startet som handelselev med logistikspeciale på Skanlogs lager i Ishøj, har fået opgaver som teamleder, et karaktergennemsnit på 11,5 og planer om at videreuddanne sig i første omgang til markedsføringsøkonom.

"Jeg har opnået ting, som jeg ikke troede, jeg var i stand til. Jeg er utrolig glad for de muligheder og den tillid, jeg har fået af mine kolleger og ledelsen i Skanlog. Det her er kun begyndelsen for mig", siger Lisa Lyngby. For nylig blev hun udtaget til handelsskolens talenthold for udvalgte elever.

Lisa Lyngby har måttet kæmpe for at nå der til, hvor hun er i dag. Den kampgejst hos en medarbejder er utrolig værdifuld for virksomhederne, der allerede nu konkurrerer om at tiltrække dygtige medarbejdere. Jeg håber, at andre virksomheder vil give de unge en chance, sådan som Skanlog har gjort, siger næstformand i DI Hovedstaden, direktør Lars Peter Olsen.